ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаДніпроГЕС чекає на ремонт шлюзів

ДніпроГЕС чекає на ремонт шлюзів

Так, державне підприємство водних шляхів "Укрводшлях" хоче замовити фірмі "Спецтермомонтаж-Енерго" капітальний ремонт запорізького шлюзу за 17,9 мільйона гривень

 

Так, державне підприємство водних шляхів "Укрводшлях" хоче замовити фірмі "Спецтермомонтаж-Енерго" капітальний ремонт запорізького шлюзу за 17,9 мільйона гривень. Відповідний тендер з'явився у системі електронних закупівель Prozzoro.

У випадку, якщо з фірмою підпишуть договір, вона повинна відремонтувати опорні стовпчики під засувки зливних труб, насосне осушення шлюзу, ділянки бетону біля зливних труб. Також підрядник повинен придбати обладнання: електронасоси, манометри, перетворювачі тиску для вимірювання рівня води.

Конкурентами “Спецтермомонтаж-Енерго” були ТОВ “Морбудсервіс” та ТОВ “Сервіс-Будмонтаж” з дорожчими на 1 тисячу гривень та 1,2 мільйона гривень пропозиціями відповідно.

Роботи щодо ремонту осушення системи камери шлюзу, що знаходиться в районі греблі ДніпроГЕС, мають виконати до кінця 2022 року.

Варто зазначити, що запорізький шлюз, який відкрили 5 листопада 1980 року, є монументальною спорудою з двома воротами (головні вагою 124 тони, нижні – 775 тон) та однією камерою завдовжки триста метрів. Остання має ширину надводної частини 198 метрів і звужується до 18 метрів біля дна. Загальна висота камери в 50 метрів робить цю гідротехнічну споруду однією з найглибших у світі житлових будинків.

"Це зокрема залежить від регіональних та кліматичних особливостей, Південь України традиційно підключається пізніше. Але цей процес уже розпочато, інженерно та технічно до нього все підготовлено", – запевнив міністр.

На запитання журналістів щодо ситуації у Запорізькій області, де були проблеми із підключенням, Чернишов зазначив, що вона "перебуває у фокусі уваги" міністерства. За його словами, найближчими днями її також допідключать.

"Цей період року видався досить теплим, але все-таки ми маємо констатувати – з неділі та понеділка температура вже буде логічно холодною для цієї пори року", – додав Чернишов. Він висловив упевненість, що місцева влада в південних областях найближчими днями ухвалить рішення підключити всі будинки.

 

 

 
Коментарі (0)