ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаДніпроГЕС обладнують камерами відеоспостереження

ДніпроГЕС обладнують камерами відеоспостереження

Укргідроенерго планує замовити облаштування системи відеоспостереження за виробничими приміщеннями Дніпровської ГЕС у Запоріжжі

 

Укргідроенерго планує замовити облаштування системи відеоспостереження за виробничими приміщеннями Дніпровської ГЕС у Запоріжжі. Очікувана вартість робіт – 42,2 мільйони гривень.

За допомогою зазначеної системи Укргідроенерго хоче контролювати стан роботи гідрогенеруючого обладнання, дотримання персоналом техніки безпеки та охорони праці, отримувати матеріали для комісій із розслідування технологічних порушень та нещасних випадків, передає «Запорізький центр розслідувань».

Як мовиться на сайті «Прозорро», система має складатися із зовнішніх та внутрішніх камер відеоспостереження, кабельних мереж, пасивного та активного телекомунікаційного обладнання, додаткового обладнання електроживлення, автоматизованого робочого місця.

Система відеоспостереження має бути облаштована до кінця наступного року. В даний час закупівля на стадії подання пропозицій учасниками. Аукціон із визначенням переможця запланований на 11 березня.

Греблю ДніпроГЕС перекриватимуть для транспорту

Роботи з реконструкції греблі ДніпроГЕС у Запоріжжі хочуть розпочати вже у 2022 році у травні чи червні після завершення робіт на нових мостах.

Залізобетонні плити та металеві конструкції греблі експлуатуються з 1932 року і за цей час греблі ДніпроГЕС двічі пережили пошкодження та відновлення.

Нагадаємо, як раніше повідомляв «Акцент», восени 2021 року Науково-технічна рада Укргідроенерго затвердила реалізацію проекту реконструкції.

Зазначений проект передбачає дворівневий автопереїзд через дамбу ДніпроГЕС із широкими пішохідними та велодоріжками.

Після того, як будівництво мостів у місті повністю завершиться, переїзд через греблю ДніпроГЕС буде закрито на повномасштабну реконструкцію. Очікується, що у травні-червні 2022 року після того, як буде отримано висновки необхідних державних експертиз проекту, розпочнуться роботи з реконструкції.

 

 

 
Коментарі (0)