ГоловнаНовини ЖКГТранспортДніпропетровчан пересадять у нові трамвайні вагони

Дніпропетровчан пересадять у нові трамвайні вагони

Дніпропетровськ отримав нові трамвайні вагони і вже за два тижні, після експертизи, вони почнуть перевозити пасажирів на маршруті №1.

До Дніпропетровська прибули перші 16 трамвайних вагонів з Німеччини, решта 14  надійдуть у березні. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Дніпропетровської міської ради.

«Після проходження митних процедур сьогодні вночі розпочалась розгрузка трамвайних вагонів. Наразі на територію вагоноремонтних майстерень КП «Дніпропетровський електротранспорт» доставлено перші шість вагонів, інші — прибудуть до кінця дня. Перед фахівцями вагоноремонтних майстерень стоїть задача переобладнати кожен трамвайний вагон на необхідну ширину колії, оскільки у Європі колія вужча ніж в Україні. Ці вагони чеського виробництва раніше експлуатувалися у Німеччині, там вони пройшли повну модернізацію салона, кузова та усього електрообладнання. Вагони відповідають сучасним вимогам перевезення пасажирів і споживають на 40% менше електроенергії ніж  вагони російського виробництва, які зараз працюють на лініях», - зазначив директор департаменту транспорту та зв'язку Дніпропетровської міської ради Валентин Мовчан.

За його словами, вже за два тижні після експертизи Київським науково-дослідним інститутом комунального господарства перші вагони почнуть перевозити пасажирів, вони працюватимуть на маршруті №1, оскільки його колії є найбільш підготовленими для таких трамваїв. У середньому в місяць планується випускати на лінію по чотири переобладнаних вагони.  

Нагадаємо, загалом на сьогодні місто закупило 106 трамвайних вагонів, які раніше експлуатувалися у Німеччині. Зокрема, у 2003-2004 роках було придбано 28 вагонів, у 2010-2011 — 48, цього року - 30 вагонів. Раніше придбані трамваї працюють на маршрутах №1, 11, 15.

На балансі КП «Дніпропетровський електротранспорт» знаходиться  277 одиниць травайних вагонів.

 
Коментарі (0)