ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаДніпропетровщина стала лідером зі встановлення твердопаливних котелень

Дніпропетровщина стала лідером зі встановлення твердопаливних котелень

Три найпотужніші котельні опалюють декілька лікарень та навколишні житлові будинки у Дніпрі.

За минулий рік  на Дніпропетровщині встановлено 30 твердопаливних котелень потужністю понад 20 МВт. Для цього інвестовано близько 150 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба Держенергоефектиіності.

Три такі найпотужніші котельні опалюють декілька лікарень та навколишні житлові будинки у Дніпрі.

«Влада Дніпропетровської області та інвестори на власному прикладі демонструють, що встановлювати твердопаливні котельні вигідно, заміщувати газ реально, а біомаса може бути ще одним постійним джерелом тепла для бюджетних установ та населення», - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Завдяки твердопаливним котельням міста заощаджують чималі обсяги газу, створюють ринки виробництва та споживання альтернативних видів палива, збільшують кількість робочих місць, поповнюють місцеві бюджети.

До речі, одну із таких котелень на біомасі, введених в експлуатацію у 2017 р., відвідав і Голова Держенергоефективності С. Савчук. Котельня потужністю 7,5 МВт працює на вітчизняній сировині - пелетах із лушпиння соняшника. Тепло та гаряча вода постачається у міську лікарню № 4 та навколишні багатоповерхівки. Потенціал заміщення газу становить близько 1,6 млн м3 в рік.

Наразі в Держенергоефективності було розроблено   типову форму з основною інформацією щодо енергоспоживання будівель бюджетних установ, яку можна завантажити за наступним посиланням: www.saee.gov.ua/sites/default/files/ESCO.xlsx

Відзначимо, що в Агентстві переконані, що таким чином енергосервісні компанії зможуть отримати первинну інформацію та вибрати найбільш інвестиційно привабливі об’єкти бюджетної сфери для запровадження енергосервісу.

 

 
Коментарі (0)