ГоловнаНовини ЖКГТранспортДніпропетровські чиновники їздять проти правил

Дніпропетровські чиновники їздять проти правил

Містяни обурені тим, що в самому центрі міста на вузькій вулиці з одностороннім рухом для чиновницьких і депутатських авто відведена смуга, яку звичайним транспортним засобам заборонено займати

Водії Дніпропетровська пікетували виїзд з двору мерії на вул. Леніна, де розташована так звана VIP-смуга руху. Активісти обурені тим, що в самому центрі міста на вузькій вулиці з одностороннім рухом для чиновницьких і депутатських авто відведена смуга, яку звичайним транспортним засобам заборонено займати.

При цьому, як правило, ще одна смуга дороги зайнята припаркованими авто, і рух здійснюється лише по одній смузі. Через це в години пік на вулиці утворюються величезні пробки. «Мало того, що для них відвели окрему смугу, так вони ще й їздять по ній проти руху!», - обурюється активіст В'ячеслав Поезднік і додає, що протестуючі водії вимагають зробити VIP-смугу загальнодоступною.

Цікаво, що VIP-полоса найчастіше пустує, адже по ній з невеликою частотою виїжджають машини з подвір'я міськради. «У правилах руху прописано, що смуга проти одностороннього руху передбачена тільки для громадського транспорту! А отже це порушення правил», - говорить городянин Сергій Киреєв і додає, що в місті є ще дві подібні VIP-смуги: біля Бабушкінського виконкому і біля будівлі обласного карного розшуку на вул. Леніна.

Як розповів начальник відділу організації дорожнього руху облДАІ Едуард Зборець, смуга біля райвиконкому відведена незаконно. «На вул. Барвінківській біля будівлі Бабушкінського виконкому полоса нанесена самовільно. Ми будемо розбиратися, хто дав вказівку нанести цю розмітку. Порушникам загрожує штраф 400-1000 грн», - повідомив Едуард Зборець і пообіцяв перевірити законність розмітки біля будівлі міськради.

Що стосується смуги на Леніна, правоохоронці наразі з'ясовують її законність: «За словами наших екс-співробітників, в 1993 році було прийнято рішення міськради про організацію дорожнього руху на вул. Леніна та вул. Короленка для виїзду оперативних транспортних засобів. Ми направили запит в міськДАІ, щоб перевірити цю інформацію», - розповів Зборець.

Тим часом, у департаменті транспорту міськради пояснили, що наносити розмітки на дорогах у їх компетенцію не входить. Але заявили, що найближчим часом окремі смуги на дорогах будуть не лише у авто чиновників, а й у громадського транспорту. «Ми будемо вводити такі смуги в якості експерименту на проспекті Правди, Запорізькому шосе і на вул. Набережна», - пояснив начальник департаменту транспорту міськради Валентин Мовчан.

Джерело - газета «Сегодня»

 
Коментарі (0)