ГоловнаНовини ЖКГТранспортДніпропетровськ добудує метро в кредит

Дніпропетровськ добудує метро в кредит

Розпочати добудову Дніпропетровського метро планують уже з нового року. Зокрема, реалізація проекту відбуватиметься за підтримки кредитних коштів європейського банку.

Дніпропетровське метро добудують. Місто уклало кредитну угоду з Європейським інвестиційним банком про надання 152 млн євро на завершення будівництва першої черги метрополітену від станції «Комунарівська» до станції «Музейна» з електродепо. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Дніпропетровської облдержадміністрації.

За словами голови Дніпропетровської ОДА Дмитра Колєснікова, у січні 2014 року буде визначений підрядник для будівництва і проект перейде у стадію безпосередньої реалізації.

Розроблений спільний з ЄІБ проект «Завершення будівництва метрополітену у м. Дніпропетровську» передбачає розширення метрополітену на 4 кілометри вздовж проспекту Карла Маркса, в тому числі, будівництво трьох нових станцій: Театральної, Центральної і Музейної.

Кошти кредиту будуть надані на безповоротній основі КП «Дніпропетровський метрополітен», повернення основної суми боргу ЄІБ буде здійснюватися з 2019 року за рахунок коштів державного бюджету.

Нагадаємо раніше, для реалізації проекту «Завершення будівництва метрополітену у м. Дніпропетровську» 27 липня 2012 року вже залучалися кредитні кошти ЄБРР у розмірі 152 млн. євро.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, КП «Київський метрополітен» планує залучити кредитні кошти у розмірі 500 млн грн.

Зокрема, місцева влада вважає що, саме ця сума дозволить КП «Київський метрополітен» покрити заборгованість підприємства перед метробудівцями та завершити будівництво станції «Теремки». Кредит планується взяти в банку під державні гарантії на 5 років під відсоткову ставку, що не перевищуватиме 10% річних.

 
Коментарі (0)