ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГДніпропетровські комунальники стануть мільярдерами

Дніпропетровські комунальники стануть мільярдерами

У 2012 році на заходи з модернізації житлово-комунального господарства Дніпропетровщини передбачено виділити понад 1 млрд грн.

У 2012 році на заходи з модернізації житлово-комунального господарства Дніпропетровщини передбачено виділити понад 1 млрд грн.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Дніпропетровської ОДА.
 
«На Дніпропетровщині опалювальний сезон був своєчасно розпочатий і пройшов в стабільному режимі. Не було допущено перебоїв в енергозабезпеченні підприємств ЖКГ та резонансних подій, пов'язаних з тривалими перебоями в наданні житлово-комунальних послуг населенню. Цей результат досягнутий завдяки системній роботі та консолідації бюджетів всіх рівнів. Ми маємо позитивну, фактично дворазову, динаміку фінансування заходів з модернізації у сфері ЖКГ з бюджетів усіх рівнів», - сказав голова Дніпропетровської ОДА Олександр Вілкул.
 
Зокрема, в 2010 році на ці заходи було профінансовано на 545 млн грн, в 2011 році – на 900 млн грн, а в 2012 році передбачено виділити – 1,04 млрд грн.
 
З 2010 року у ході модернізації ЖКГ області вирішуються питання, якими не займалися багато років. Серед них: будівництво комунальної котельні в Марганці, і модульних котелень у Вільногірську, реконструкція котелень у Дніпродзержинську, Павлограді та Нікополі.
 
У 2011 році була введена в експлуатацію сучасна котельня в Петриківському районі, яка працює на комбінованому споживанні природного газу та електроенергії.
 
«Ці заходи дозволили поліпшити якість послуг з теплопостачання для 145 тисяч жителів області та забезпечити стабільним теплопостачанням 17 об'єктів бюджетної сфери», - зауважив Олександр Вілкул.
 
Наразі за завданням губернатора в області завершується розробка енергозберігаючих проектів, що передбачають реконструкцію котелень у Дніпропетровську, Кривому Розі, Павлограді та районах області з переведенням їх на електротеплоакумуляцію і деревні пелети.
 
Крім того, в обласному бюджеті цього року передбачено кошти на: будівництво та реконструкцію водогонів в Новомосковську, Новомосковському та Софіївському районах;реконструкцію очисних споруд в Павлограді, Синельникове, Дніпропетровську, Солононянськом і Юрівському районах.
 
 
Коментарі (0)