ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГДніпропетровськ обіцяють врятувати від аварійних зсувів грунту

Дніпропетровськ обіцяють врятувати від аварійних зсувів грунту

У Дніпропетровську місцева влада взялася за ліквідацію наслідків зсувів у місті та попередження таких ситуацій. Фінансуватися всі роботи будуть з міського бюджету. Однак, точної вартості виконання ліквідації зсувів не відомо.

У Дніпропетровську аварійні ситуації, спричинені зсувами на вулиці Будьонного та в районі Рибальської балки, будуть усунені. Про це повідомили у прес-службі Дніпропетровської міської ради.

Зокрема, у місцева влада вже визначила першочергові заходи, які необхідно виконати у зв’язку з зсувом по вулиці Будьонного, який трапився на території автотранспортного підприємства.

«В результаті понад 500 кубічних метрів ґрунту відійшло на територію лакофарбового заводу, були пошкоджені комунікації електрозабезпечення житлового фонду, водозабезпечення житлового масиву Діївка. Ці інженерні мережі відновлені і знаходяться у робочому стані, але до 1 листопада поставлена задача виконати капітальний ремонт і відновити у повному обсязі ці інженерні мережі», - зазначають в міськраді.

Крім того, влада акцентує увагу на складній ситуації яка склалася з відведенням зливових стоків у районі Рибальської балки.

«Ситуація ускладнюється тим, що система зливовідводу знаходиться під тиском у робочому стані і необхідно виконувати відновлювальні роботи так, щоб не порушувати роботу системи. Спільно з Південним машинобудівним заводом прийматимемо рішення, щоб мінімізувати скиди промислових відходів у систему водовідведення і виконати усі необхідні роботи», - йдеться в повідомленні.

Крім того, відповідними профільними службам  буде здійснено прорахунок вартості відновлення 15 наглядових свердловин на житловому масиву Тополя для того, щоб постійно моніторити там ситуацію з ґрунтами. Фінансуватися заходи будуть за рахунок міського бюджету.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, попри 70-відсоткову технічну готовність об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства і очікувану 100-відсоткову готовність на початок жовтня, у Мінрегіоні не виключають аварійних ситуацій.

 
Коментарі (0)