ГоловнаНовини ЖКГТранспортДніпропетровська підземка чекає на заключні інвестиції

Дніпропетровська підземка чекає на заключні інвестиції

Питання фінансування будівництва першої черги метрополітену в Дніпропетровську може вийти на фінішну пряму вже найближчим часом.

Питання фінансування завершення будівництва Дніпропетровського метрополітену зрушило з «мертвої точки». Сьогодні розпочато переговори з Європейським інвестиційним банком щодо укладання Фінансової угоди відповідно до розпорядження Президента України від 02.09.2013 №266/2013-рп щодо будівництва першої черги метрополітену в м. Дніпропетровську, розпочатого в 1981 році. Про це «Україні Комунальній повідомили у прес-службі Дніпропетровської ОДА.

Підписання Фінансової угоди з Європейським інвестиційним банком дозволить вийти на фінішну пряму залучення фінансових ресурсів, що стане запорукою дотримання зобов’язань по виконанню доручень Президента та Уряду щодо будівництва Дніпропетровського метрополітену.

Окрім того зауважимо, наразі на розгляд Верховної ради чекає Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» (щодо фінансування будівництва Дніпропетровського метрополітену).

Прийняття документу сприятиме залученню кредитних коштів ЄІБ у розмірі 152 млн євро  для фінансування проекту «Завершення будівництва метрополітену у м. Дніпропетровську».

Нагадаємо, у 1995 році була введена в експлуатацію перша ділянка першої черги Дніпропетровського метрополітену (у складі шести станцій, електродепо, інженерного корпусу метрополітену) від станції «Комунарівська» до станції «Вокзальна» загальною довжиною 7,82 км.

Експлуатаційна довжина другої пускової ділянки першої черги метрополітену – 4,017 км. Введення в експлуатацію 3 станцій метрополітену сприятиме розвитку транспортної інфраструктури та розв’язанню транспортної проблеми центральної частини міста, підвищенню рентабельність пасажироперевезень на метрополітені, поліпшенню екологічного стану обласного центру.

 
Коментарі (0)