ГоловнаНовини ЖКГТранспортДніпропетровська підземка поглине євро-кошти

Дніпропетровська підземка поглине євро-кошти

На метро у Дніпропетровську надійде 152 мільйони євро від ЄБРР.

На метро у Дніпропетровську надійде 152 мільйони євро від ЄБРР. Рішення щодо доцільності залучення позики від Європейського банку реконструкції та розвитку для реалізації інвестиційного проекту «Завершення будівництва метрополітену в м.Дніпропетровськ» прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі КМУ.

Проект дасть можливість розчати масштабне  розширення діючої лінії метрополітену. До існуючих на сьогодні 7 кілометрів «підземки» додадуть ще чотири, які проляжуть вздовж проспекту Карла Маркса. Заплановане розширення існуючої лінії метрополітену в центр міста збільшить її довжину до 11 кілометрів і додасть три нові станції – «Театральна», «Центральна» та «Музейна».

Загалом на реалізацію проекту, з урахуванням позики в 152 млн євро від ЄБРР, планується залучити кредитні кошти  обсягом 304 млн євро.

На думку заступника голови Комітету Верховної Ради  з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Ігоря Лисова, знизити вартість проїзду в метро можливо шляхом залучення інвесторів для утримання інфраструктури.

«Залучення інвесторів для утримання інфраструктури – це світова практика. Реклама, торгівля, зниження витрат на енергозабезпечення – це ті фактори, які мають працювати на зниження вартості проїзду і самоокупність метрополітену. Крім того, вагони  мають бути чисто бюджетними», - зазначив політик.
 

 
Коментарі (0)