ГоловнаНовини ЖКГТранспортДніпропетровське метро отримало мільйони від ЄБРР

Дніпропетровське метро отримало мільйони від ЄБРР

ЄБРР виділяє суверенний кредит на суму 152 млн євро, комунальному підприємству «Дніпропетровський метрополітен».

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) виділяє суверенний кредит на суму 152 млн євро, комунальному підприємству «Дніпропетровський метрополітен», повідомляє прес-служба банку.

Кошти будуть використані для завершення будівництва існуючої лінії метро, яка повинна зв'язати віддалені райони міста з центром. Очікується, що Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) надасть для цього проекту співфінансування на таку ж суму. 

Проект передбачає розвиток ефективного, швидкого та екологічно чистого громадського транспорту в одному з найбільших міст країни. Зокрема, планується подовження існуючої лінії метро на 4 км з будівництвом трьох нових станцій. Після завершення проекту обсяг перевезень на метрополітені повинен вирости вдвічі - до понад 20 млн пасажирів до 2026 року. Реалізація проекту також зменшить транспортні затори в найбільш завантаженою частині центру Дніпропетровська, які сьогодні представляють значну проблему.

Кошти на підготовку проекту були отримані від уряду Австрії і зі Спеціального фонду акціонерів ЄБРР. Існує необхідність подальшої допомоги для здійснення ряду важливих інституційних і регуляторних змін, які забезпечать стабільний і високоякісне надання транспортних послуг в місті на довгостроковій основі. Для досягнення цих цілей Інвестиційним фондом сусідства ЄС буде надано пакет грантового фінансування на суму понад 900 тис. євро. Ці кошти будуть використані, зокрема, для розробки системи електронної оплати проїзду, корпоративного розвитку, впровадження договорів про надання суспільних послуг, підтримки у проведенні закупівель та практичної реалізації проектів. ЄІБ також виділить кошти технічного співробітництва для підтримки процесу оптимізації транспортних маршрутів в Дніпропетровську.

ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні, взяв зобов'язання щодо надання понад 7,4 млрд євро в рамках 293 проектів.

 
Коментарі (0)