ГоловнаНовини ЖКГТранспортДніпропетровську підземку добудують кредитні кошти

Дніпропетровську підземку добудують кредитні кошти

На завершення будівництва першої черги Дніпропетровського метрополітену спрямують 152 млн євро кредитних коштів. Відповідну угоду вже підписано.

Міністр фінансів Юрій Колобов підписав кредитну угоду з Європейським інвестиційним банком про надання 152 млн євро на завершення будівництва першої черги метрополітену у місті Дніпропетровськ від станції «Комунарівська» до станції «Музейна» з електродепо. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства фінансів.

Розроблений спільний з ЄІБ проект «Завершення будівництва метрополітену у м. Дніпропетровську» передбачає розширення метрополітену на 4 кілометри вздовж проспекту Карла Маркса, в тому числі, будівництво трьох нових станцій: Театральної, Центральної і Музейної. Реалізація Проекту забезпечить з’єднання існуючої гілки метрополітену з центром міста.

Залучення позики передбачається здійснити на найвигідніших довгострокових умовах: загальна відсоткова ставка станом на 21 жовтня ц.р. складає біля 1%, пільговий період – 6 років, строк погашення – 25 років.

Кошти кредиту будуть надані на безповоротній основі Комунальному підприємству «Дніпропетровський метрополітен», повернення основної суми боргу ЄІБ буде здійснюватися з 2019 року за рахунок коштів державного бюджету, витрати на обслуговування кредиту (платежі зі сплати відсоткової ставки) будуть компенсовані державі Дніпропетровською міською радою.

Для реалізації проекту «Завершення у м. Дніпропетровську» Україною 27 липня 2012 року вже залучено кредитні кошти Європейського банку реконструкції та розвитку у розмірі 152 млн євро. Угоди за кредитом ратифіковані і наразі відповідальним виконавцем здійснюються заходи стосовно виконання умов набуття ними чинності.

Завершення будівництва метрополітену у Дніпропетровську сприятиме розвитку міської інфраструктури, покращенню якості транспортних послуг, збільшенню кількості робочих місць та підвищенню безпеки дорожнього руху.

 
Коментарі (0)