ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаДністровська ГАЕС потрапила під роздачу держгарантій

Дністровська ГАЕС потрапила під роздачу держгарантій

Кабінет Міністрів погодив надання держгарантії на кредит до 1,5 млрд грн для будівництва першої черги Дністровської ГАЕС.

Кабінет Міністрів схвалив надання державних гарантій на оформлення кредиту в сумі до 1,5 млрд грн для реалізації проекту «Будівництво першої черги Дністровської ГАЕС у складі трьох агрегатів», - інформує «РБК-Україна».

Загальна кошторисна вартість об'єкта становить 8,46 млрд грн, у тому числі за рахунок державного бюджету - 1,56 млрд грн, власних коштів ПАТ «Укргідроенерго» - 4,56 млрд грн, та кредитів, у тому числі під державні гарантії - 2,33 млрд грн.

Варто зазначити, що станом на 1 січня 2013 року об'єкт профінансований на суму 5,1 млрд грн. Умовами надання гарантій є ефективна відсоткова ставка до 9,5% та строк використання кредиту - до 10 років.

Згідно з проектом, виконавцем та одержувачем бюджетних коштів є ПАТ «Укгідроенерго».

Нагадаємо, своєчасне введення в експлуатацію Дністровської ГАЕС сприятиме забезпеченню потреб енергосистеми України в умовах постійного зростання дефіциту та ризику підвищення вартості енергоресурсів, дозволить забезпечити надійну роботу атомних електростанцій.

Зокрема, очікується, що після завершення будівництва виробництво пікової електроенергії двома гідроагрегатами ГАЕС зросте у декілька разів - з 196 до 2,03млрд кВт.год на рік.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, під час зустрічі Президента України Віктора Януковича з Міністром енергетики та вугільної промисловості Едуардом Ставицьким у Криму 19 липня обговорювалися питання активізації роботи енергетичної галузі у 2013-2014 роках, зокрема, йшлося про реалізацію проекту з будівництва другого агрегату Дністровської ГЕС.

За словами Едуада Ставицького, здача в експлуатацію другого агрегату запланована на грудень.

 
Коментарі (0)