ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняДо 25 грудня «Північний поток-2» може потрапити під санкції США

До 25 грудня «Північний поток-2» може потрапити під санкції США

Санкції США проти компаній, які будують російський морський трубопровід в обхід України «Північний потік-2» можуть ухвалити до католицького Різдва, тобто до 25 грудня

Санкції США проти компаній, які будують російський морський трубопровід в обхід України «Північний потік-2» можуть ухвалити до католицького Різдва, тобто до 25 грудня. Про це повідомляє німецьке видання Bild, посилаючись на свої джерела.

У США вважають, що Росія може добудувати «Північний потік-2» за 3 місяці. При цьому, будівництво трубопроводу здійснюють іноземні підрядники, зокрема компанія Allseas, яка зареєстрована у Швейцарії. Цій компанії належить унікальний корабель, який чи не єдиний може прокладати труби «Північного потоку-2» на великих глибинах.

Санкції США проти «Північного потоку-2»включено до військового бюджету, який планують ухвалити до католицького Різдва.

Напередодні у російському уряді повідомили, що очікують на запуск «Північного потоку-2» у середині 2020 року.

Також повідомлялось, що американський Конгрес планує включити санкції проти «Північного потоку-2» до оборонного бюджету США на 2020 рік.

Наразі між Нафтогазом та Газпромом діє угода, в межах якої Газпром зобов’язаний постачати газу через українську ГТС до Європи. Однак термін цієї угоди спливає 31 грудня 2019 року, що надасть можливість Росії перекрити «трубу» вже з 1 січня 2020 року, адже нової угоди про транзит все ще не уклали.

Раніше дозвіл на будівництво «Північного потоку-2» надала Данія. Вона стала останньою країною, через води якої мають прокласти трубопровід, яка надала на це дозвіл.

Водночас у ЄС схвалили оновлене газове законодавство, яке може змусити Газпром обмежити потужність «Північного потоку-2» після запуску.

 

 
Коментарі (0)