ГоловнаВибір редакціїЖитлоДо доступного житла підключать комерційні банки

До доступного житла підключать комерційні банки

Мінрегіон має намір в 2014 році залучати кредити комерційних банків для реалізації програм здешевлення житла. За словами експертів, виділених державою коштів не вистачає.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розглядає можливість залучення кредитів комерційних банків на реалізацію програм здешевлення вартості будівництва житла. Про це заявив глава Мінрегиону Геннадій Темник, - повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«На наступний рік ми розглядаємо можливість впровадження нових програм здешевлення вартості будівництва із залученням не лише державного сектора, але й фінансових кредитів комерційних банків. Зараз це питання опрацьовується», - сказав Геннадій Темник.

Крім того, за його словами, наразі очікується затвердження показників бюджету, від яких залежатиме обсяг фінансування Державної програми іпотечного кредитування «Доступне житло».

«Поки нам виділили, як і в минулому році, близько 50 млн грн, але зараз піднімаємо питання про збільшення фінансування цієї програми, так як кількість бажаючих взяти в ній участь зростає», - додав Міністр.

Читайте також: «Доступному житлу» бракує законодавчого регулювання

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за словами радника Голови ВР, першого віце-президента КСУ Ігоря Лисова, обсяг фінансування програми «Доступне житло» має бути 500 млн грн. Це дозволить їй активно розвиватися в регіонах і забезпечити житлом усіх бажаючих.

«В цілому по країні, ми порахували, що обсяг держпідтримки, за умови нормальних економічних складових, повинен бути 500 млн гривень. Тоді регіони зможуть будувати «Доступне житло». На 500 млн в рік попит на цю програму, люди готові вносити свої 70%. А це добре для економіки, адже від будівництва відсотків 30 повертається країні, тобто вона фактично нічого не вкладає», - зазначив Ігор Лисов.

Нагадаємо, за словами експертів, щорічно приблизно в 1,5-2 рази збільшується кількість сімей, які беруть участь у державних програмах забезпечення житлом по різним механізмам.

 
Коментарі (0)