ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2024-2025До грудня 2023 року в енергосистему України планується додати ще 2,9 ГВт потужності

До грудня 2023 року в енергосистему України планується додати ще 2,9 ГВт потужності

У рамках підготовки до зимового періоду відновлюються всі складові енергосистеми: генерація, мережі розподілу, теплоелектростанції, ТЕЦ, котельні.
До грудня 2023 року в енергосистему України планується додати ще 2,9 ГВт потужності. Про це розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Кабінету міністрів, повідомляє "Україна Комунальна".
 
За його словами, у рамках підготовки до зимового періоду відновлюються всі складові енергосистеми: генерація, мережі розподілу, теплоелектростанції, ТЕЦ, котельні.
 
"Один зі способів захисту енергооб’єктів від ворожих атак — децентралізація генерації. Її мобільність — запорука безпеки", — зазначив він.
 
Уряд на засіданні також спростив процедури зі встановлення мобільних генеруючих газотурбінних установок та супутньої інфраструктури. Зняті бюрократичні перепони для проведення повітряних ліній електропередачі та підстанцій.
 
"Це пришвидшить енергетичне відновлення і створить міцну, менш вразливу до ворога систему", — йдеться у Телеграм-каналі Дениса Шмигаля.
 
Наприкінці минулого тижня міністр енергетики України Герман Галущенко під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад поінформував учасників заходу про ключові пріоритети у процесі підготовки до ОЗП, першим з яких є накопичення енергетичних ресурсів.
 
"Ми проводимо планові ремонти генерації, відновлюємо ті об’єкти, які були пошкоджені ворогом, а також працюємо над децентралізацією генарції та створенням нових потужностей", — зазначив він.
 
Герман Галущенко наголосив, що наступної зими, як і протягом попереднього опалювального сезону, основне навантаження буде нести атомна генерація.
 
"Протягом листопада і до березня усі блоки, які є на контрольованій Україною території, будуть працювати на 100%, тим самим ми плануємо забезпечити майже 8 тис. МВт потужності", — повідомив він та додав, що ремонти атомних блоків відбуваються з випередженням графіка. 
 

Очільник Міненерго також ознайомив учасників засідання з роботами, які ведуться на об’єктах теплової та гідрогенерації, зазначивши, що планується додати в енергосистему 1,7 ГВт потужності. 

 
Коментарі (0)