ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГДо кінця року більшість українських сімей не зможе самостійно оплачувати ЖКП

До кінця року більшість українських сімей не зможе самостійно оплачувати ЖКП

З 15 мільйонів українських сімей, до кінця 2016 року в субсидії буден потребувати 9 міллінов, збільшиться до 9 мільйонів. Причиною цього стало недавнє підвищення ціни на газ, що спричинило за собою підвищення тарифів на опалення і гарячу воду.

Кількість які потребують субсидії українських домогосподарств зросте в 2016 році на 50%, до 9 мільйонів сімей, в зв'язку з встановленням з 1 травня єдиної ціни на газ для всіх категорій споживачів, повідомив під час Години запитань до уряду в парламенті міністр соціальної політики Андрій Рева, передає УНІАН.

"При прийнятті рішень було враховано очікуване збільшення домогосподарств, які будуть мати право на отримання субсидії до 8-9 мільйонів домогосподарств з майже 15 мільйонів домогосподарств, які сьогодні є в Україні", - сказав Рева. Сьогодні в Україні субсидії отримують близько 5,5 мільйона домогосподарств.

Міністр зазначив, що уряд уже вніс до парламенту законопроект про підвищення соціальних стандартів, в якому також запропоновано збільшити на 5,3 мільярда гривень фінансування програми житлових субсидій.

1 травня 2016 року в Міністерстві соціальної політики повідомили, що кількість сімей, що потребують отримання субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, виросте до 8 мільйонів з 5,5 мільйона після встановлення з 1 травня єдиної ціни на газ для всіх категорій споживачів.

Кабінет міністрів України 27 квітня встановив єдину ціну на газ для всіх споживачів з 1 травня на рівні 6 879 гривень за тисячу кубометрів, що відповідає ринковій ціні палива. Представляючи це рішення, перший віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів і міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик відзначили, що встановлення такої ціни поставить крапку в спекуляціях на газовому ринку країни.

Після підвищення ціни на газ для населення з 1 травня вартість теплової енергії для населення збільшується на 60% - до 1041 гривня / Гкал з 652 гривні / Гкал.

Одночасно Кабінет міністрів України запропонував додатково виділити 5,3 мільярда гривень на субсидії в поточному році, щоб покрити подорожчання газу для одержувачів субсидії в зв'язку з встановленням єдиної ціни. Таким чином, на субсидії в 2016 році буде виділено в загальній складності понад 40 мільярдів гривень. Цієї суми, як відзначають в уряді, вистачить для того, щоб покрити витрати на газ для малозабезпечених громадян України.

 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
13 Травня 2016 p. 22:47
Отримавши платіжки за квітень 2016 року споживачі були неприємно здивовані безпідставним значним зменшенням субсидій порівняно з попередніми місяцями. Думаю, що одночасне підвищення тарифів та зменшення або скасування субсидій приведе до повної відмови від оплати комунальних послуг.
Коля Пухов
13 Травня 2016 p. 23:09
Коли нарешті закінчаться ці здирництва: при сплаті комунальних "Укрпошта" бере додаткову плату (комісію) по 3 - 5 грн. за кожну квитанцію ,а комунальних квитанцій зараз приходиться оплачувати декілька (6-8 шт.), тобто , тільки за внесення плати треба викинути зайве 20-40 грн.