ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаДо кінця року очікується поставка 700 тис. Тонн американського вугілля

До кінця року очікується поставка 700 тис. Тонн американського вугілля

Минулого тижня з порту американського міста Балтімор вийшло судно, навантажене 62 тис. Т. Енергетичного вугілля, яке повинно прибути в український порт «Південний» до середини вересня.

Минулого тижня з порту американського міста Балтімор вийшло судно, навантажене 62 тис. Т. Енергетичного вугілля, яке повинно прибути в український порт «Південний» до середини вересня.

Як передає «Інтефакс-Україна», повідомив посол України в США Валерій Чалий інтернет-виданню ZN.ua.

За його словами, відповідний контракт на поставку вугілля був укладений між американською компанією XCoal Energy and Resources і української державної «Центренерго» 14 липня нинішнього року.

«Згідно з умовами контракту до кінця року можна очікувати поставку 700 тис. Т антрацитового енергетичного вугілля з США. Було заплановано, що обсяг першої поставки складе 85 тис. Т. Але відправникам вдалося швидко знайти трохи менше судно на 62 тис. Т, при завантаженні якого я був присутній разом з американськими високопосадовцями. Судно з американським вугіллям ще минулого тижня вийшло з порту м Балтімор, буде йти орієнтовно три тижні, отже, десь ближче до середини вересня можна очікувати його прибуття в порт «Південний», - розповів дипломат.

За його словами, повною інформацією про постачання в Україну наступних партій антрацитового вугілля володіє «Центренерго».

«Те, що нам відомо, - наступна партія вугілля повинна бути більшою, орієнтовно 120 тис. Т, і повинна прибути в Україну на початку жовтня. Можна очікувати прибуття одного-двох судів щомісяця », - зазначив посол.

Чалий припускає, що в разі успішного першого етапу співпраці, в наступному році Україна при потребі може закупити більше американського енергетичного вугілля (йшлося про обсяги до 2 млн тонн).

«Важливо відзначити, що партнер з американської сторони, компанія XСoal, - надійний виробник і досвідчений експортер вугілля. Компанія розраховує на тривалі відносини з українською стороною. Розглядає не тільки торговельну складову, а й, що важливо, інвестиційну теж. Компанія зацікавлена ​​в інвестуванні в сектор вугільної промисловості і газовидобутку в нашій країні, співпрацює з Американською торговою палатою в Україні », - підкреслив дипломат.

 

 
Коментарі (0)