ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняДо кінця року Україна домовитися про європейський газ

До кінця року Україна домовитися про європейський газ

Україна планує вирішити питання про організацію реверсних поставок газу з Європи до кінця року. Для підписання угоди уряд відводить лічені дні.

Україна планує в найближчі 2-3 дні підписати угоду зі Словаччиною по організації реверсних поставок газу, повідомив на брифінгу в Кабінеті міністрів міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, пише УНІАН.

«Розраховую, що на цьому тижні угода остаточно буде підписано. Ми чекали виходу з відпустки керівника «Укртрансгазу», - сказав Едуард Ставицький.

Він повідомив, що всі відповідальні чиновники вже на місцях, керівник «Укртрансгазу» вийшов на роботу і підписання документа відбудеться найближчим часом.
 
Нагадаємо, питання організації реверсних поставок газу зі Словаччини як одного з ключових альтернативних маршрутів поставок палива в Україну активно обговорюється протягом 2013 року.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна», закупівля газу в Словаччині є частиною стратегії України щодо диверсифікації імпорту «блакитного палива». Раніше Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький заявив, що Україна одержала проект договору, який дозволить отримувати реверс газу в обсязі не менше 10 млрд куб. м через територію Словаччини.
 
«До нас надійшло угода, яку ми всі чекали. Це договір, який буде підписано найближчим часом. Він надійшов від компанії Eustream - Словаччина. Ця угода надає нам дозвіл на прокачування газу територією Словаччини», - зазначив Эдуарт Ставицький.
 
Коментарі (0)