ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоДо кінця року всіх українців змусять подавати декларації про доходи

До кінця року всіх українців змусять подавати декларації про доходи

Кабінет міністрів розробляє законопроект, згідно з яким українців зобов'яжуть звітувати про свої доходи та витрати, незалежно від їх рівня.

 

Кабінет міністрів розробляє законопроект, згідно з яким українців зобов'яжуть звітувати про свої доходи та витрати, незалежно від їх рівня. Таким чином, законну діяльність громадян хочуть повністю контролювати.

Кабінет міністрів планує до кінця 2017 розробити законопроект про введення загального декларування доходів громадян і податковий контроль витрат фізичних осіб непрямими методами. Про це сказано в опублікованому плані уряду до кінця цього року. Таким чином, міністри планують здійснювати більш пряму й ефективну боротьбу з тіньовою економікою та корупцією. Однак, з іншого боку, це повністю встановлює тотальний контроль над життям громадянина України.

Зокрема, законопроект буде передбачати введення автоматизованої системи моніторингу відповідності витрат фізичних осіб отриманих доходів. Хоча на даний момент, декларування власних доходів обов'язково лише для деяких осіб, рівень доходу яких перевищує 12 мінімальних окладів. Громадяни, доходи яких підлягають декларуванню, також зобов'язуються сплатити податок до державної скарбниці.

Відзначимо, що деякі експерти вважають, що такі заходи ще більше призведуть до тінізації економіки та «зарплати в конвертах», а також скорочення рівня безготівкових витрат. Обраний інструмент здебільшого служить лише додатковим джерелом доходів від можливих податкових та штрафних надходжень громадян.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
25 Квітня 2017 p. 20:10
Багато осіб непенсійного віку взагалі не мають ні зарплат, ні пенсій ,-- звільнені з роботи у зв"язку з "ліквідаціями" державних установ , тобто з ініціативи держави, по незалежним від працівників причинам позбавлені засобів існування, тому вимушені жити на утриманні своїх сімей. ------------------------------------------------------------------------------- А тепер тим примусово звільненим працівникам держава штучно приписує дохід у розмірі двох прожиткових мінімумів з метою зменшення їм субсидії...