ГоловнаНовини ЖКГТранспортДо кінця жовтня українцям обіцяють модернізований вокзал

До кінця жовтня українцям обіцяють модернізований вокзал

Повним ходом ведеться реконструкція вокзального комплексу станції Слов'янськ. На сьогоднішній день на цьому об'єкті в дві зміни працює понад 300 будівельників-залізничників.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Укрзалізниці.

«Робота з реконструкції та оновлення вокзалів, зупиночних пасажирських платформ продовжується, і незабаром вони зможуть з комфортом приймати усі категорії пасажирів, зокрема, і людей з обмеженими фізичними можливостями, пенсіонерів, пасажирів з дітьми» - заявив начальник Донецької залізниці Микола Рогов.

Новий вокзальний комплекс міста Слов’янськ розширить свої можливості. Від «старої» будівлі залишаться тільки стіни, а все застаріле технічне обладнання буде повністю замінено на сучасне – від систем опалення, освітлення, кондиціонування, до дверей і вікон. На поточний момент ведуться роботи по заміні дерев'яних вікон на металопластикові, ремонтують пандуси. У приміщенні вокзалу оновлюють комунікації – йде заміна систем опалення та електропостачання.

«Для зручності пасажирів залізничники по вокзалу станції Слов'янськ поєднали автостанцію та залізничний вокзал в єдиний транспортний вузол. Після реконструкції пасажири зможуть під’їжджати до вокзалу автотранспортом, пересаджуватися на поїзд або з поїзда сідати на автобуси», – запевнив начальник служби будівельно-монтажних робіт та цивільних споруд Донецької залізниці Олександр Сараєв.

У реконструйованому вокзалі буде працювати 6 залізничних кас і 2 автобусні каси. Два зали очікування (на 120 місць і VIP-зал на 40 місць) зможуть розмістити всіх бажаючих. 3-я і 4-я посадочні платформи будуть облаштовані критими навісами, що захистить пасажирів від негоди.

З введенням в експлуатацію вокзального комплексу Слов'янськ почне працювати турнікетна система пропуску до поїздів. «Тобто кожен пасажир для виходу на перон через турнікетну систему повинен мати квиток. Якщо це людина з обмеженими фізичними можливостями – їй обов’язково допоможуть та пропустять через технологічний проїзд поряд з турнікетами», – розповіла начальник залізничного вокзалу станції Слов'янськ Олена Іванкова.

Завершення усіх робіт заплановано до кінця жовтня цього року. Реконструкція проводиться за рахунок коштів залізниці.

 
Коментарі (0)