ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаДо мережі достроково під'єднали ще один атомний енергоблок - Міненерго

До мережі достроково під'єднали ще один атомний енергоблок - Міненерго

Міністерство енергетики повідомляє про дострокове підключення до енергомережі ще одного атомного енергоблоку після планового ремонту.
Міністерство енергетики повідомляє про дострокове підключення до енергомережі ще одного атомного енергоблоку після планового ремонту.
 
"На одній з АЕС після планового ремонту, завершеного раніше строку, до енергосистеми підключено один з атомних енергоблоків. Це суттєво вплине на стабільність енергосистеми і зменшить існуючий дефіцит електроенергії", – йдеться в повідомленні Міненерго.
 
В НАЕК "Енергоатом" зазначають, що планово-попереджувальний ремонт виконано на 13 діб раніше встановленого терміну. Наразі триває набір потужності енергоблоку.
 
Станом на кінець минулого тижня, за даними Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), на двох із трьох енергоблоків Південноукраїнської АЕС тривали планові ремонтно-перевантажувальні роботи.
 
А 16 липня енергоблок №3 Рівненської АЕС відновив підключення до мережі після 45-добового відключення на ремонт.
 
"Однак вихідна потужність блоку наразі обмежена через обмеження мережі, оскільки все більш вразлива українська електромережа продовжує зазнавати впливу військових дій по всій країні", – зазначалося в повідомленні МАГАТЕ.
 

Таким чином, зараз в ремонті залишається один енергоблок ПАЕС з дев'яти атомних блоків, що розташовані на підконтрольній Україні території. 

 
Коментарі (0)