ГоловнаНовини ЖКГТранспортДо нагляду за будівництвом доріг залучили міжнародні компанії

До нагляду за будівництвом доріг залучили міжнародні компанії

Компанії будуть займатися контролем за дотриманням проектних рішень та вимог дорожніх норм, а також контролем за якістю робіт

Компанії будуть займатися контролем за дотриманням проектних рішень та вимог дорожніх норм, а також контролем за якістю робіт.

Визначено перших об'єкти "Великого будівництва", на яких міжнародні інжинірингові компанії здійснюватимуть незалежний технагляд. Про це повідомляє ЦТС з посиланням на інформацію "Укравтодору".

Компанії будуть займатися контролем за дотриманням проектних рішень та вимог дорожніх норм, а також контролем за якістю робіт, виконаних при будівництві, реконструкції або ремонті автомобільних доріг загального користування.

"Залучення міжнародної експертизи гарантує нам незалежну і якісну оцінку дорожніх робіт. Зараз ми вже співпрацюємо з компаніями з Австрії та Франції, але їх з кожним днем ​​ставатиме більше. Таким чином ми зменшуємо роль корупційного чинника і диверсифікуємо ризики. Я сподіваюся, що українські компанії будуть включатися в конкуренцію і таким чином ми будемо розвивати ринок дорожніх консультаційних послуг в нашій країні ", - заявив глава" Укравтодору "Олександр Кубрак.

Відзначається, що серед перших проектів - капітальний ремонт моста через р. Айдар на Т-13-06 Сєвєродонецьк-Новоайдар, Луганська область (ТОВ "Ежіс Україна", Франція); капітальний ремонт шляхопроводу через залізницю на Н-21 Старобільськ-Луганськ-Хрустальний-Макіївка-Донецьк, Луганська область (ТОВ "Ежіс Україна", Франція); капітальний ремонт автомобільної дороги державного значення М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам'янка, Хмельницька область (ТОВ "Айсі консулентам", Австрія).

"Незалежний нагляд за будівництвом, що виконується інжинірингової компанією - звичайна і обов'язкова практика на об'єктах, що фінансуються за рахунок міжнародних фінансових установ (в Україні це проекти Світового банку, ЄІБ і ЄБРР)", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що цей досвід буде використаний на всіх ключових об'єктах "Великого будівництва".

Також зараз йде активна робота по підготовці до проведення торгів з технагляду за ключовими об'єктами будівництва в цьому році. Зокрема, мова йде про автомобільній дорозі Н-31 Дніпро-Решетилівка, автотранспортної магістралі через р. Дніпро в місті Запоріжжі та інші об'єкти.

 

 
Коментарі (0)