ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2024-2025До опалювального сезону планується додати в енергосистему 1,7 ГВт генеруючих потужностей

До опалювального сезону планується додати в енергосистему 1,7 ГВт генеруючих потужностей

Після завершення ремонтних робіт, під ча підготовки до нового опалювального сезону, енергосистема планує додати 1,7 ГВт генеруючих потужностей
Після завершення ремонтних робіт, під ча підготовки до нового опалювального сезону, енергосистема планує додати 1,7 ГВт генеруючих потужностей, про це повідомив під час профільної наради міністр енергетики Герман Галущенко, пише "Україна Комунальна".
 
Планова ремонтна програма на енергооб’єктах іде згідно з графіком. За її результатами до наступного опалювального сезону Україна планує додати в енергосистему 1,7 ГВт генеруючих потужностей. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко під час наради з Міненерго, «Укренерго» та Державною інспекцією з енергетичного нагляду присвяченій підготовці до наступного опалювального сезону, зазначив Денис Шмигаль.
 
За словами прем’єра основними темами наради стали відновлення генеруючих потужностей, планові ремонти та забезпечення інженерного захисту енергооб’єктів.
 
"Заслухав також інформацію щодо застосування розосередженої генерації та альтернативних джерел енергії. Доповідачі озвучили проблемні питання та шляхи їх розв’язання. Дав відповідні завдання, аби максимально відновити та убезпечити енергосистему перед новим осінньо-зимовим періодом, - додав глава уряду. 
 

Нагадаємо, наразі Рівненська АЕС додала в потужності на 1000 МВт. Запрацював ще один енергоблок. Його під'єднано до енергомережі після планового ремонту основного реакторного і турбінного устаткування, систем безпеки й допоміжного обладнання. Таким чином нині працюють всі 4 енергоблоки. 

 
Коментарі (0)