ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГДо отримувачів субсидій відправляють інспекторів

До отримувачів субсидій відправляють інспекторів

За інформацією Міністерства соціальної політики України, в країні готується масштабна реформа, вже кілька законопроектів опубліковано на сайті відомства

За інформацією Міністерства соціальної політики України, в країні готується масштабна реформа, вже кілька законопроектів опубліковано на сайті відомства.

У планах у Мінсоцполітики створити Національну сервісну службу, з широким спектром повноважень і мережею відділень по всій країні. Ця служба буде верифікувати одержувачів субсидій, встановлювати факти «зайвих» виплат, виявляти незаконні одержувачів державної допомоги.

Національна сервісна служба буде курирувати:

надання соціальних послуг та проведення роботи з сім'ями з дітьми;

оздоровлення та відпочинок дітей;

питання усиновлення та захисту прав дітей;

соціальну адаптацію осіб після тюремного ув'язнення;

проблеми домашнього насильства та торгівлі людьми;

питання, пов'язані з внутрішньо переміщеними особами;

соцзахист осіб з інвалідністю, чорнобильців, ветеранів в тому числі, і грошові виплати для цих категорій громадян;

соціальну та професійну адаптацію колишніх військових.

Нагадаємо, що «субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг у квітні призначалася з урахуванням кількості днів опалювального періоду. Субсидія призначається до кінця опалювального сезону. Тобто допомога діяла до 30 квітня поточного року включно ». Про це розповів заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві соціальної політики проявили ініціативу здійснювати пенсійні виплати жителям Донбасу. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як відомо, зараз на сході України офіційні представництва банків і Пенсійного фонду не функціонують. Також існує велика плутанина з пенсійними справами, а частина з них і зовсім загублена.

 

 
Коментарі (0)