ГоловнаПослугиФінансування ЖКГДогляд за холодильником: продовжуємо термін роботи

Догляд за холодильником: продовжуємо термін роботи

Побутова техніка для зберігання продуктів харчування потребує своєчасних прибирання та розморожування. Не всі домогосподарки Вінниці знають, як правильно доглядати за холодильником.

Побутова техніка для зберігання продуктів харчування потребує своєчасних прибирання та розморожування. Не всі домогосподарки Вінниці знають, як правильно доглядати за холодильником. Ми розповімо основні аспекти, щоб техніка служила довго.

Особливості установки

Від того, де розташоване кухонне обладнання, залежить його ефективність та термін «життя». Оберіть найхолодніше місце у кімнаті. Встановлюйте техніку подалі від прямих сонячних променів, батарей, духової шафи, плити, інших нагрівальних елементів. Висока температура поряд з холодильником скорочує термін служби.

Не розташовуйте техніку впритул до стіни. Відстань повинна становити не менше 5 см. Це необхідно для нормальної циркуляції повітря. Якщо її не буде, техніка може згоріти, а ціни на холодильники не низькі. Але, у разі повного виходу зі строю, можна придивитись до середнього цінового діапазону.

Розморожування та миття

Спосіб видалення інею та льоду залежить від типу техніки. Види холодильників:

  1. З технологією No Frost. Такі пристрої не потрібно розморожувати самостійно. Процес відтавання відбувається автоматично. На дверцятах камер не створюється шар льоду, холодильники No Frost більш зручні в експлуатації.
  2. Звичайні. Такі моделі слід розморожувати з максимальною обережністю. Лід утворюється у морозильній камері, у звичайній — іній. Не користуйтесь ножами та іншими гострими предметами. Вимкніть техніку та дочекайтесь відтавання. 

Звичайні холодильники варто розморожувати 1-2 рази на місяць, щоб вони довго служили. 

Після відтавання камери слід вимити. Для цього можна використовувати спеціальні засоби, мильний розчин та теплу воду. Візьміть серветку, змочіть її рідиною та миючим. Обробіть стінки, дверцята та полички. Видаліть залишки мила чистою водою.

Якщо є неприємний запах, вимийте камери з розчином оцту. Обережно знімайте полички, щоб не зламати кріплення. Ні в якому разі не починайте мити, доки лід не відтане.

Правила зберігання продуктів

Камера холодильника розрахована на певний літраж. Її не можна переповнювати їжею. Якщо камера заповнена продуктами на 100%, циркуляція повітря між останніми відсутня. У такому випадку холодильник починає працювати з максимальною потужністю, перегрівається та виходить з ладу.

Залишайте близько сантиметра між контейнерами, пакетами, іншим посудом, який знаходиться у камері. Якщо не вистачає місця, варто підібрати більш містку модель. Подивіться каталог Алло у Вінниці, там представлені холодильники з великими камерами. Краще обирати товари відомих брендів. 

Пам'ятайте, що при неправильному зберіганні продуктів харчування утворюється неприємний запах. Використовуйте контейнери з кришками, щоб аромати не скупчувались у камері, або накривайте посуд поліетиленовою плівкою. При правильному догляді за холодильником техніка залишатиметься справною довгі роки.

 
 
Коментарі (0)