ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГДокументи на субсидію можна подати онлайн

Документи на субсидію можна подати онлайн

Після підвищення ціни на газ і напередодні подорожчання опалення та гарячої води в Україні було вирішено спростити для громадян отримання житлової субсидії

Після підвищення ціни на газ і напередодні подорожчання опалення та гарячої води в Україні було вирішено спростити для громадян отримання житлової субсидії. Подати документи для призначення субсидії тепер можна онлайн на урядовому порталі.

Для всіх бажаючих подати заявку на отримання допомоги на порталі створено окремий розділ «Субсидія» (www.kmu.gov.ua/ua/service/subsidiya). Щоб ознайомитися з послугою і списком документів, достатньо наявності адреси електронної пошти (туди прийде код для входу на сайт). На другому етапі потрібно буде заповнити заяву та декларацію про доходи і витрати. Щоб офіційно відправити документи на субсидію, буде потрібно підтвердити особу відправника або електронним підписом, або через BankID.

Право на отримання субсидії мають сім'ї, що витрачають на оплату житлово-комунальних послуг понад 15% щомісячного сукупного доходу. Дізнатися, чи була призначена субсидія, можна онлайн через Єдиний державний реєстр отримувачів субсидій (subsidii.ioc.gov.ua/search).

Для тих, хто не підпадає під критерії для отримання держдопомоги, але має потребу в ній, є можливість домогтися субсидії через комісію. Працюють такі спеціальні комісії при місцевих органах соціального захисту населення.

Нагадаємо, фахівці прогнозують, що після подорожчання послуг ЖКГ число претендентів на субсидії зросте, але одночасно виросте і число відмов потенційним субсідіантам. Вже внесені зміни до списку вимог до потенційних отримувачів субсидій.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
24 Жовтня 2018 p. 18:14
Субсидії відмінили і люди перестали платить за компослуги.