ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняДоля реверсу газу зі Словаччини за крок від вирішення

Доля реверсу газу зі Словаччини за крок від вирішення

Україна в очікуванні результатів Брюсельських переговорів: якщо Едуарду Ставицькому вдасться домовитися з Єврокомісаром, то Україна зможе підписати нову технічну угоду між українським транзитером компанією «Укртрансгаз» та словацькою компанією Eustream.

Україна отримала шанс відкрити третій реверсний коридор постачання європейського газу через Словаччину. Саме це питання обговорює зараз в Брюселі із комісаром з питань енергетики Гюнтером Етінгером профільний український Міністр Едуард Ставицький, - інформує «Реальна економіка».

У свою чергу делегація компанії компанії «Укртрансгаз» вже другу добу перебуває в Словаччині, очікуючи на результати Брюсельських переговорів.

Якщо Едуарду Ставицькому вдасться домовитися з Єврокомісаром, то Україна, попри тиск на Словаччину з боку Росії, зможе підписати нову технічну угоду між українським транзитером компанією «Укртрансгаз» та словацькою компанією Eustream.

Це стане першим кроком для початку масштабного реверсу. І у такий спосіб Україна зможе поставити шах «Газпрому» на «енергетично-шаховій» дошці Європи.

Від початку роботи словацького коридору реверсні проекти поставок газу з ЄС до України дійсно можуть стати масштабними.

Адже потужність трьох магістральних газопроводів, які проходять через кордон Україна-Словаччина, разом складають 82 мільярди кубометрів газу.

Кожна з гілок газопроводу може постачати відповідно 26, 28 і 28 мільярдів кубометрів палива.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна розраховує підписати угоду щодо реверсного постачання газу через Словаччину і Румунію у вересні-жовтні поточного року.

 
Коментарі (0)