ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГДомашнім електростанціям повернули зелений тариф

Домашнім електростанціям повернули зелений тариф

Президент України Володимир Зеленський підписав зміни до Закону України "Про альтернативні джерела енергії", які дозволяють домашнім сонячним електростанціям (СЕС) потужністю до 30 кВт продавати електроенергію за "зеленим" тарифом

 

Президент України Володимир Зеленський підписав зміни до Закону України "Про альтернативні джерела енергії", які дозволяють домашнім сонячним електростанціям (СЕС) потужністю до 30 кВт продавати електроенергію за "зеленим" тарифом. Про це повідомляється на сайті Верховної Ради, передає Нова Влада.

Зміни до Закону України "Про альтернативні джерела енергії" дозволяють застосовувати "зелений" тариф для електроенергії, що виробляється приватними сонячними електростанціями потужністю до 30 кВт, і скасовують обов'язкову умову щодо розміщення таких установок виключно на дахах або фасадах будівель або інших споруд.

Відзначимо, що закон, яким депутати заборонили нараховувати "зелений" тариф власникам домашніх СЕС, панелі яких встановлені на землі, парламент прийняв 25 квітня. 20 травня документ підписав екс-президент Порошенко, тому він вступив в силу.

11 липня Верховна Рада прийняла закон про врегулювання питання генерації електроенергії приватними домогосподарствами. Метою закону №10357 "Про альтернативні джерела енергії" щодо врегулювання питання генерації електроенергії приватними домогосподарствами "є забезпечення прав і законних інтересів споживачів, які встановили або планували до кінця 2019 року встановити домашню сонячну електростанцію потужністю до 30 кВт.

 

 
Коментарі (0)