ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняДонбас «нарощує» заборгованість за газ

Донбас «нарощує» заборгованість за газ

Уряд закликав навести порядок в системі розрахунків за енергоресурси. У поточному році заборгованість лише Донбасу за спожитий газ виросла більше ніж на 1 млрд грн.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк відзначає погіршення ситуації з розрахунками за спожитий природний газ східними регіонами України, в результаті чого їх борг у 2014 році виріс більш ніж на 1 млрд грн, - повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«У нас йде постійна тенденція погіршення стану розрахунків за природний газ. Якщо немає грошей - немає газу», - сказав Прем'єр-міністр.

Він закликав навести порядок в системі розрахунків за енергоресурси.

«Найбільший боржник по газу - Донецька область. Близько 4 млрд гривень Донецька область заборгувала НАК «Нафтогазу», - заявив глава Уряду, додавши також, що Луганська область винна 1,2 млрд.

«Тільки за 2014 рік додатковий обсяг заборгованості по цим двом областям виріс більш ніж на 1 млрд гривень», - зазначив глава уряду.

Пан Яценюк також підкреслив, що уряд виділив 7 млрд грн на компенсацію різниці тарифів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, парламент закликали до стабілізації економічної ситуації в країні ввести мораторій на підвищення житлово-комунальних тарифів, відключення зазначених послуг та примусову реалізацію житла через заборгованысть і т.д.

 
Коментарі (0)