ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика«Донбасенерго» може припинити виробництво електроенергії

«Донбасенерго» може припинити виробництво електроенергії

Причиною називається припинення розподілу газу на Слов'янську ТЕС.

Сьогодні, 2 липня, ПАТ «Донбасенерго» розповсюдило в Facebook офіційну заяву про загрозу виникнення надзвичайної ситуації на території Донецької області.

"1 липня 2020 ПАТ« Донецькоблгаз »припинило розподіл газу на Слов'янську ТЕС. ПАТ« Донбасенерго »вважає такі дії незаконними і заявляє про реальну загрозу припинення виробництва та відпуску електроенергії в об'єднану енергосистему України з боку теплоелектростанції.

Між ПАТ «Донбасенерго» і ПАТ «Донецькоблгаз» укладено договір про розподіл природного газу, який енергокомпанія використовує, в тому числі, для маневрування генеруючими потужностями. Річна замовлена ​​потужність підприємства в газі на 2020 рік визначена на рівні 2019 року - в розмірі 13 635 506,00 м куб., За які «Донбасенерго» сумлінно платить в повному обсязі і у встановлені терміни.

Однак ПАТ «Донецькоблгаз» в травні здійснило нарахування ПАТ «Донбасенерго» вартості перевищення замовленої річної потужності в розмірі 13 610 477,32 грн та попередило про відключення газопостачання Слов'янської ТЕС в разі несплати рахунку протягом 10 робочих днів.

У зв'язку з неправомірністю цієї вимоги «Донбасенерго» звернулося до Господарського суду з позовною заявою про визнання відсутності у ПАТ «Донецькоблгаз» права вимоги щодо оплати вартості перевищення річної замовленої потужності на 2020 р Господарський суд постановою від 12.06.2020 р застосував заходи забезпечення позову - заборонив ПАТ «Донецькоблгаз» здійснювати дії з припинення або обмеження газопостачання Слов'янської ТЕС до набрання законної сили рішенням Господарського суду Донецької області.

Однак ПАТ «Донецькоблгаз» 1. липня відключило газопостачання Слов'янської ТЕС, посилаючись на нібито запланований ремонт засувки Ду 600 мм на підвідному газопроводі від ГРС до Слов'янської ТЕС. «Донбасенерго» звертає увагу на очевидну відсутність будь-яких аварійних або надзвичайних обставин на підвідному газопроводі від ГРС до Слов'янської ТЕС. Таким чином, підстави відключення 01.07.2020 р газопостачання Слов'янської ТЕС є явно недостовірними і повністю надуманими.

 

 
Коментарі (0)