ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика«Донбасенерго» розрахувалось із держбюджетом

«Донбасенерго» розрахувалось із держбюджетом

У Фонді держмайна запевняють, що кошти від продажу акцій ПАТ «Донбасенерго» надійшли до бюджету в повному обсязі, сума виявилася на 12% більшою за початкову ціну.

До державного бюджету України в повному обсязі надійшли кошти від продажу 60,773 % акцій ПАТ «Донбасенерго» – на конкурсі Фонду державного майна України 21.08.2013 року акції товариства були продані за 718,92 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Фонду державного майна.

У відомстві стверджують, що це майже на 80 млн грн. або на 12% більше за початкову ціну. Вона складала 641 млн. грн.

Нагадаємо, на конкурсі під час торгів учасниками було зроблено 12 кроків. За контрольний пакет акцій конкурували компанії ТОВ Фірма «ТехНова» (м. Київ) та ПРАТ «Енергоінвест Холдинг» (Донецьк) Переможцем конкурсу стало «Енергоінвест Холдинг».

Фонд держмайна оголосив про проведення конкурсу з продажу акцій ПАТ «Донбасенерго з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону 24 липня 2013 року.

Умовами конкурсу, зокрема, передбачено використання вугілля, що видобувається на українських шахтах, в обсязі не менше 70% обсягу палива, що використовується товариством для виробництва електричної та теплової енергії, реконструкція Старобешівської та Словянської ТЕС, здійснення щорічних інвестицій у модернізацію виробництва, недопущення утворення простроченої заборгованості із заробітної плати та інших виплат, поетапне підвищення заробітної плати, недопущення звільнення працівників з ініціативи покупця та інше.

Як повідомляла «Україна Комунальна», з офіційних джерел відомо, що власником 92% акцій «Енергоінвест Холдинг» (Донецьк) є Energoinvest Holding BV (Нідерланди), спочатку цією компанією володіло ТОВ «Краснолиманське» (Красноармійськ Донецької обл.). Сама ж компанія зі статутним капіталом 150 млн грн була зареєстрована 20 червня 2013 року.

 
Коментарі (0)