ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаДонбасу бракує власної енергії

Донбасу бракує власної енергії

У Міненерго стверджують, що Донбас споживає електроенергії більше, ніж виробляє. На сьогодні електропостачання регіону підтримують.

Донбас - дотаційний регіон, який споживає електроенергії більше, ніж виробляє. Про це заявив заступник директора Департаменту електроенергетики Міненерговугілля Борис Соркін, - повідомляє ГолосUA.

Він запевнив, що зараз «Укренерго» розробляє можливі сценарії, як в подальшому може скластися ситуація на Донбасі в енергетичній сфері.

«Загальна потужність підстанцій на Донбасі становить 3,7 гігават. Споживання цього регіону становить максимум 6,7 гігават. Інформація дивовижна, адже багато хто вважає Донбас генератором енергії, а по суті справи - це дотаційний регіон», - пояснив пан Соркін.

За його словами, Минэнергоуголя забезпечує дотування Донбасу.

«Там сконцентровано великий обсяг потужної промисловості. Ми забезпечуємо необхідний режим енергоживлення цього регіону», - заявив заступник директора Департаменту електроенергетики.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, комунальники продовжують повертати Донецьку область до життя. Ще у декількох селах під Донецьком було відновлено електропостачання. Також, співробітники «ДТЕК Донецькобленерго» допомогли компанії «Вода Донбасу» відновити свердловини на водозаборі.

 
Коментарі (0)