ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика«Донецькобленерго» пройшло перевірку морозами

«Донецькобленерго» пройшло перевірку морозами

У таку погоду особливо важко доводиться кабельникам, тому всі машини, на яких виїжджають бригади, оснащені автономними грубками

Електромережі Донецька справляються з навантаженнями, незважаючи зростання споживання електроенергії.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі ДТЕК.

Як зазначено в повідомленні, через різке зниження температури та масове користування електроприладами, середньодобове споживання електроенергії в мережах ВАТ «Донецькобленерго» зросло на 15%. Персонал компанії працює в посиленому режимі і готовий до оперативного усунення можливих відключень.

«Зараз у всіх структурних підрозділах компанії організовані цілодобові чергування керівного і оперативного персоналу, перевірені засоби зв'язку, посилений контроль над електротехнічним обладнанням, приведено в готовність спецтехніку. Підготовлено необхідні матеріали та засоби для ведення аварійно-відновлювальних робіт в умовах низьких температур. Організовано позапланові перевірки обладнання підстанцій», - повідомив заступник технічного директора з протиаварійної роботи ПАТ «Донецькобленерго» Валентин Міщенко.

Технічному персоналу, який працює «на виїзді», створено необхідні умови для роботи.

«Усі оперативно-виїзні бригади забезпечені теплим спецодягом. Для наших ремонтників купили термоси, щоб можна було зігрітися гарячим чаєм. У таку погоду особливо важко доводиться кабельникам, тому всі машини, на яких виїжджають бригади, оснащені автономними грубками», - зазначає начальник об'єднаного Макіївського РЕЗ Олександр Маншилін.

«Оперативний персонал і диспетчери зараз працюють у цілодобовому режимі. І люди, і техніка готові в будь-який час виїхати для усунення можливих аварій або неполадок, адже всі розуміють, як важливо при таких холодах забезпечити людей теплом і світлом», - додає заступник головного інженера Донецьких ЕС Олександр Соломатін.

Завдяки хорошій підготовці до зимового періоду та злагодженій професійній роботі енергетиків «Донецькобленерго» жодного серйозного інциденту за час аномальних морозів не сталося.

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)