ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГДопомогу через локдаун отримало понад 355 тис українців

Допомогу через локдаун отримало понад 355 тис українців

За даними Міністерства соціальної політики, до 30 грудня подано майже 430 тис. заявок на отримання одноразової матеріальної допомоги в зв'язку з прийдешнім посилюванням карантину в січні 2021 року.

 

За даними Міністерства соціальної політики, до 30 грудня подано майже 430 тис. заявок на отримання одноразової матеріальної допомоги в зв'язку з прийдешнім посилюванням карантину в січні 2021 року.

На виплати держдопомоги в зв'язку з посиленням карантину передбачено 8,3 млрд грн, повідомили в Міністерстві соцполітики

Більш 355 тис. Українців отримали одноразову допомогу в розмірі 8 тис. Грн у зв'язку з посиленням карантину в січні 2021 року. Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебная, інформує сайт уряду.

Всього станом на 30 грудня подано 429 704 заявки для отримання одноразової матеріальної допомоги фізичним особам - підприємцям та працівникам підприємств, діяльність яких припинена в зв'язку з посиленням карантинних обмежень, зазначила Лазебная.

З 8-го по 25 січня в Україні буде діяти "карантин зимових канікул" - жорсткі обмеження, схожі з локдауном в березні - травні 2020 року. Зокрема, будуть закриті всі навчальні заклади, крім дитячих садків; кафе, бари і ресторани працюватимуть тільки на винос; спортзали, фітнес-центри і басейни будуть закриті. Дозволена робота аптек, заправок, готелів, поштових операторів, банків, перукарень і салонів краси (за попереднім записом), торгівля продовольчими товарами.

У зв'язку з посиленням карантину влада вирішила виплатити одноразову матеріальну допомогу в розмірі 8 тис. Грн фізособам-підприємцям і найманим працівникам, зарплата яких за третій квартал поточного року становила менше 30 тис. Грн. Щоб отримати цю допомогу, найманий працівник не може працювати за сумісництвом або бути ФОП. Заявки від фізосіб приймаються до 31 грудня, від роботодавців - до 21 грудня.

Верховна Рада 4 грудня дозволила виділяти ці гроші з фонду по боротьбі з COVID-19. За підрахунками влади, допомогу зможуть отримати 1,2 млн осіб, а загальний обсяг програми складе майже 10 млрд грн.

 

 

 

 
Коментарі (0)