ГоловнаКоментаріТранспортДорожники «вишукують» гроші на ремонт розбомблених доріг Донбасу

Дорожники «вишукують» гроші на ремонт розбомблених доріг Донбасу

«Укравтодор» в колаборації з Луганською облдержадміністрацією створили спецгрупу з питань функціонування дорожньо-транспортної інфраструктури регіону для відновлення автошляхів. Проте, для ремонту доріг області дорожники намагаються знайти 3 млрд грн

На відновлення 700 кілометрів доріг у Луганській області, які були пошкодженні в ході бойових дій в регіоні, необхідно більше 3 млрд грн. Тож наразі  необхідно знайти кошти на ремонт цих шляхів. Про це заявив голова «Укравтодору» Андрій Батищев, передає прес-служба Держагенства.

За його словами, для відновлення шляхів, спільно з Луганською облдержадміністрацією, було створено спеціальну робочу групу з питань функціонування дорожньо-транспортної інфраструктури регіону.

«Дороги у зоні АТО – це одне з найболючіших питань для Укравтодору. Через військові дії лише на підконтрольній Україні території Луганської області було зруйновано майже 700 кілометрів доріг загального користування  та нанесено збитків на суму понад 3 мільярди гривень.  Щоб подолати наслідки військової агресії та відновити дороги Луганщини нам необхідно об’єднати зусилля Укравтодору, Служби та місцевої влади. Лише за таких умов ми зможемо не тільки розробити дієвий план, але й якнайшвидше втілити його у життя», - сказа він.

За його словами, наразі визначено дороги, які необхідно першочергово відремонтувати, так зване «Кільце життя».

Читайте такожЗа якість ремонту доріг посилять відповідальність

«Нині ми маємо першочерговий перелік доріг, які входять до так званого маршруту «Кільце життя». Саме їх відновлення, за чітким переконанням Георгія Туки (голови Луганської обласної державної адміністрації - ред.), є найнеобхіднішим для забезпечення сталого сполучення між мирним населенням, блокпостами та зоною розмежування. Укравтодор розуміє усю важливість та необхідність цього проекту, тому наразі ми вишукуємо необхідні кошти для відновлення доріг цього маршруту, як в Держбюджеті, так і у закордонних донорів», - наголосив голова «Укравтодору».

Нагадаємо, більша частина фінансової допомоги Європейського Союзу Україні розміром 3,7 млн євро для розвитку інфраструктурних проектів повернеться до ЄС. Адже на ці кошти іноземні експерти лише допоможуть Україні розробити інфраструктурні проекти та привести їх до вимог та законодавства ЄС. Про це повідомила заступник Міністра інфраструктури Оксана Рейтер.

«Проект готується довго. Щоб його запустити, потрібно два роки. Спочатку запрошуються експерти, які пишуть технічне завдання для самого проекту. І тут вже наше завдання чітко і докладно розповісти про наші потреби проаналізувати де у нас провали, брак експертів або нестача знань європейського досвіду. Директиви в різних країнах-членах ЄС імплементуються по-різному, виходячи з ситуації в країні і галузі. Перед нами теж не стоїть завдання все переписати слово в слово, але базові положення повинні дотримуватися. Такі проекти — це дуже велика допомога для нас, просто її потрібно правильно оформити», - сказала чиновниця.

 
Коментарі (0)