ГоловнаНовини ЖКГЖитлоДоступне житло не для всіх

Доступне житло не для всіх

В основі державних житлових програм - видача громадянам, які потребують поліпшення житлових умов, державної допомоги. Та попри популярність програми така допомога є дещо обмеженою.

Цьогоріч на Львівщині учасниками житлових програм планується видати понад 300 квартир. Ці квартири обійдуться бюджету в 100 млн грн, пише ГолосUA.

Однак, за словами начальника управління архітектури, містобудування та інфраструктурних проектів Львівської ОДА Володимира Лавріна, всього в області в черзі на отримання житла стоять 65 тисяч людей. Ці люди знаходяться в чергах ще з 1990-х років.

Володимир Лаврін відзначив, що ці квартири будуть видані в рамках реалізації проектів з будівництва доступного житла за рахунок здешевлення вартості іпотечних кредитів.

Він також повідомив, що цього року на Львівщині буде закуплено 12 квартир для 10 сімей інвалідів війни та чорнобильців. Також в області житла потребують 165 дітей-сиріт.

Як повідомляла «Україна Комунальна», Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства очікує укладення більше 4 тисяч кредитних договорів у рамках програми здешевлення вартості іпотечних кредитів.

 
Коментарі (0)