ГоловнаНовини ЖКГЖитлоДоступне житло обнадіює цінами на майбутній рік

Доступне житло обнадіює цінами на майбутній рік

Іпотечне житло може стати ще доступнішим. ДІУ може знизити кредитні ставки, у разі вдалого розміщення облігацій, наміченого на найближчі дні.

Державна іпотечна установа планує до кінця грудня почати розміщення облігацій в рамках анонсованого випуску на 5 млрд грн. Кошти, виручені від розміщення, будуть спрямовані на фінансування іпотечних кредитів населення в 2014 році. Про це пишуть «Вести» з посиланням на ДІУ.

«До кінця цього року облігації будуть випущені, з початку 2014 виручені кошти підуть на рефінансування іпотечних кредитів. Обсяги кредитування ДІУ залежать від активності банків і від кількості отриманих від населення заявок на позики»,- розповіла начальник управління зв'язків з громадськістю ДІУ Ганна Волобуєва.
 
Останнє розміщення облігацій відбулося під 14,3% річних, а ДІУ надавав свої кредити банкам під 15,3% річних.
 
«Сподіваємося, що новий випуск облігації вдасться розмістити під більш низький відсоток. В цьому випадку ми зможемо знизити вартість фінансування для банків, а ті, в свою чергу, знизити ставки для населення», - зазначила Ганна Волобуєва.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, з початку року Державна іпотечна установа спрямувала на стимулювання іпотечного кредитування майже 135 млн грн., що дало можливість 569 сім'ям стати власниками окремого житла.
 
Так, з 1 по 16 грудня установа рефінансувала 20 кредитів, наданих громадянам для придбання житла. На ці цілі було спрямовано 4,9 млн. грн.
 
Коментарі (0)