ГоловнаНовини ЖКГЖитло«Доступне житло» охоплює нові будівлі

«Доступне житло» охоплює нові будівлі

Жителі Дніпропетровська отримали власні квартири у новозбудованому будинку. Будівля введена в експлуатацію за програмою «Доступне житло».

У Дніпропетровську в рамках державної житлової програми «Доступне житло» ввели в експлуатацію новозбудований житловий будинок по вул. Мандриківська, 51м. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Мінрегіону.

У цьому будинку житимуть родини, які постраждали внаслідок вибуху побутового газу у жовтні 2007 року у будинку по вулиці Мандриківська,127, та громадяни, які придбали квартири за програмою «Доступне житло».

Зауважимо, програма передбачає можливість придбати власне житло за доступною ціною в кредит. Держава компенсує 13% з 16% річних за кредитом і фактично родина сплачує 3% річних.

У Дніпропетровській області за цією програмою зводять 20 будинків - у 5 містах і 3 районах  області (Дніпропетровськ, Кривий Ріг, Новомосковськ, Павлоград, Нікополь, а також Дніпропетровський, Петриківський та Верхньодніпровський райони). Вже введено в експлуатацію житловий будинок у Новомосковську на 128 квартир. Ведеться будівництво ще трьох будинків у Дніпропетровську на мікрорайоні «Лівобережний-3».

Довідково: Загальна кошторисна вартість будинку по вул. Мандриківська: 34 млн 102 тис. грн. Термін будівництва: 2011 – 2013 роки. Загальна кількість квартир у будинку – 114, з них: 1-кімнатних –  54, 2-кімнатних – 2, 3-кімнатних – 52, 4-кімнатних – 6.

 
Коментарі (0)