ГоловнаГоловнеЖитло«Доступне житло» здійснює бажання

«Доступне житло» здійснює бажання

Із кожним днем збільшується кількість українців, які вдовольнили своє бажання мати власне житло. Так, на цьому тижні ключі від квартир отримали ще 35 родин.

Днями в Україні ще 35 сімей отримали власне житло за державною програмою будівництва доступного житла. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Мінрегіону.

Так, у Сімферополі відбулось урочисте вручення ключів від квартир громадянам, які брали участь у державних житлових програмах.

У новозбудованому будинку по вул. Балаклавській, 47-а з 50 квартир 35 отримали сім’ї за програмою будівництва доступного житла, яка передбачає спільне фінансування придбання житла за рахунок коштів держави та власних коштів громадян.

Раніше Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник заявляв, що з початку року 30 тис. громадян виявили бажання взяти участь у державних житлових програмах. До участі в програмах відібрано 447 житлових будинків (18,3 тисяч квартир), з них введено в експлуатацію 152 житлові будинки (3,4 тисячі квартир).

Як повідомляла «Україна Комунальна», Верховній Раді запропонували внести зміни до державного бюджету на 2013 рік щодо державної підтримки будівництва (придбання) доступного житла. Згідно з пояснювальною запискою, документом пропонується збільшити обсяг податкових надходжень за кодом 11020000 «Податок на прибуток підприємств» на 300 млн грн, та відповідне збільшення бюджетних призначень за загальним фондом Державного бюджету на 2013 рік Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства за бюджетною програмою КПКВК 2751190 «Надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла» в сумі 300 млн грн.

 
Коментарі (0)