ГоловнаНовини ЖКГЖитлоДозвіл на забудову території НАУ житловими комплексами скасовано

Дозвіл на забудову території НАУ житловими комплексами скасовано

Державна інспекція архітектури та містобудування України (ДІАМ) анулювала дозвіл на виконання будівельних робіт на території Національного авіаційного університету (НАУ)

 

Державна інспекція архітектури та містобудування України (ДІАМ) анулювала дозвіл на виконання будівельних робіт на території Національного авіаційного університету (НАУ). Перед тим відповідне рішення прийняла Наглядова рада вишу. Про це проінформувала виконувачка обов’язків ректора Національного авіаційного університету, депутатка Київради Ксенія Семенова.

Дозвіл у 2021 видала Державна архітектурна будівельна інспекція (ДАБІ) в останній день свого існування. Уряд ліквідував монополіста під час реформи галузі містобудування. Створена замість неї будівельна інспекція (ДІАМ) у жовтні 2021 року зафіксувала численні порушення у цьому дозволі.

«Цей проєкт суперечив будівельним нормам і, найголовніше, жодної вигоди для держави й університету, жодної соціальної інфраструктури там не значилось», — йдеться у дописі Ксенії Семенової.

На сайті НАУ також повідомляється, що 24 квітня відбулося засідання Наглядової ради університету. Були детально проаналізовані всі документи щодо інвестиційної угоди на забудову території, укладеної ще у 2007 році та втрати, яких зазнав НАУ внаслідок підписання угоди попереднім керівництвом університету.

 

 

 
Коментарі (0)