ГоловнаНовини ЖКГДП «Енергоринок» «влізає» в нові борги

ДП «Енергоринок» «влізає» в нові борги

В обґрунтуванні також вказано, що здійснити фінансове збалансування діяльності ГК ТЕС сьогодні не дають можливості два чинники. По-перше, це не підвищення тарифів на електроенергію для населення в червні. По-друге, не погодження Мінфіном «Заходів фінансової стабілізації ГК ТЕС до Прогнозного балан

В обґрунтуванні також вказано, що здійснити фінансове збалансування діяльності ГК ТЕС сьогодні не дають можливості два чинники. По-перше, це не підвищення тарифів на електроенергію для населення в червні. По-друге, не погодження Мінфіном «Заходів фінансової стабілізації ГК ТЕС до Прогнозного балансу на 2011 рік». Це не дало можливості залучити залишки коштів 2009-2010 рр. у сумі 757 млн грн на програму реструктуризації вугільної промисловості для погашення заборгованості за спожиту електроенергію з подальшим спрямуванням цих коштів для розрахунків ГК ТЕС з вугільними підприємствами.

Крім того, бездіяльність Мінфіну зробила неможливим спрямовування коштів за субкредитними угодами, наданими ГК ТЕС на впровадження проекту розвитку ринку електроенергії, в обсязі 305 млн грн на погашення заборгованості вугільних підприємств за спожиту у минулих періодах електроенергію.

«Зазначене може призвести до погіршення розрахунків ГК ТЕС з підприємствами вугільної промисловості та ускладнить проведення повних розрахунків в подальшому» – зазначено в записці.

Нагадаємо, з 1 квітня Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) підвищила тарифи на електроенергію для населення на 15%.

 
Коментарі (0)