ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаДП «Оператор ринку» готове укладати договори про участь у торгах елетроенергіі.

ДП «Оператор ринку» готове укладати договори про участь у торгах елетроенергіі.

Держпідприємство "Оператор ринку" за умови отримання відповідної ліцензії від регулятора з 25 червня почне укладати з учасниками ринку е / е договору про участь в торгах на сегментах запускається з 1 липня нового оптового ринку

Держпідприємство "Оператор ринку" за умови отримання відповідної ліцензії від регулятора з 25 червня почне укладати з учасниками ринку е / е договору про участь в торгах на сегментах запускається з 1 липня нового оптового ринку е/е - ринку "на добу вперед" (РСВ) і внутрісуточних ринку (ВСР).

Як повідомляється на сайті підприємства, з четверга воно почало приймати від суб'єктів енергоринку заяви на участь в торгах. Питання про видачу ліцензії Оператору ринку, а також держпідприємству "Гарантований покупець" Нацкомісія, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) запланувала розглянути 25 червня.

Як повідомлялося, ДП "Оператор ринку" створено рішенням уряду від 17 квітня 2019 року з метою забезпечення роботи нового оптового ринку е / е. Директором структури призначений екс-член НКРЕКУ Володимир Євдокимов. У новій моделі, запуск якої намічений на 1 липня, оператор буде відповідати за ринок "на добу вперед" і внутрісуточних ринок, організацію купівлі-продажу на них е / е. Для забезпечення цієї функції ДП "Енергоринок" в кінці 2018 року придбало відповідне програмне забезпечення у словацькій Sfera (програмний комплекс XMTrade | PXS) і початок його тестування.

 

 
Коментарі (0)