ГоловнаКоментаріТранспортД.Разумков:"Черговий удар по кишенях українців – з липня ціни на пальне можуть зрости на 11 гривень"

Д.Разумков:"Черговий удар по кишенях українців – з липня ціни на пальне можуть зрости на 11 гривень"

Колишній голова Верховної Ради України, очільник міжфракційного об’єднання "Розумна політика" Дмитро Разумков прокоментував наміри влади з 1 липня повернути "довоєнну" 20-відсоткову ставку ПДВ на автомобільне пальне
Колишній голова Верховної Ради України, очільник міжфракційного об’єднання "Розумна політика" Дмитро Разумков прокоментував наміри влади з 1 липня повернути "довоєнну" 20-відсоткову ставку ПДВ на автомобільне пальне, а також необхідність збереження ставку ПДВ у 7% на пальне після 1 липня та продовження до закінчення воєнного стану. 
 
Свою думку політик висловив у соціальній мережі Facebook, повідомляють Українські новини.
 
Черговий удар по кишенях українців – з 1 липня ціни на пальне можуть зрости на 11 гривень. Саме з липня мають повернутися "довоєнні" 20% ставки ПДВ на пальне, і це стане великою проблемою для громадян і бізнесу. Ми з колегами з "Розумної політики" попереджали про це ще давно, і запропонували вихід із ситуації: на початку березня наша команда зареєструвала законопроект №9174, яким пропонуємо зберегти ставку ПДВ у 7% на пальне після 1 липня та продовжити її до закінчення воєнного стану.
 
Схоже на те, що влада не поспішає виправляти ситуацію. Те, що внаслідок скасування пільги ціни злетять, зараз визнають і профільні експерти. А бізнес, який і так страждає під час війни, просить зберегти пільгу. Це також удар по бюджету, в тому числі – бюджету всієї армії. Заправка авто – це великі витрати для війська, оскільки окремої ціни пального для армії не існує.
 
Війна триває, доходи українців падають, і вірити, що підвищення податків призведуть до наповнення бюджету – як мінімум нелогічно. Це намагання забрати в людей останнє, адже ціни на товари та послуги відразу зростуть. А власними автомобілями користуватися будуть менше. Наші військові також часто витрачають на заправку авто власні кошти. Тепер вони змушені будуть платити ще більше – при тому, що їх доходи стали меншими після скасування премій.
 

Позиція влади має бути послідовною: саме такі умови обіцяв президент на початку повномасштабної війни. Тому сподіваємося на розумну позицію колег по парламенту та на підтримку нашої ініціативи щодо продовження пільги. Якщо закон не буде ухвалено – будемо подавати відповідні правки. "Розумна політика" буде продовжувати робити все, щоб добитися справедливості. 

 
Коментарі (0)