ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняДірки газових заборгованостей поступово латаються

Дірки газових заборгованостей поступово латаються

Протягом першого півріччя поточого року було відшкодовано майже 1 млрд грн заборгованості за спожитий газ. Прокурорські перевірки з цих питань тривають.

З початку року за актами прокурорського реагування відшкодовано майже 1 млрд грн заборгованості за спожитий природний газ. Про це повідомив заступник начальника відділу захисту фінансово - економічних інтересів держави Віктор Чечерський, - інформує прес-служба Генеральної прокуратури.

«За останній місяць заборгованість за спожитий природний газ зменшилась на 600 млн грн. Водночас найбільшими боржниками залишаються підприємства теплоенергетики Донецької, Дніпропетровської, Харківської Луганської областей», - додав він.

За його словами, перевірки у цій сфері засвідчили, що однією із причин виникнення заборгованості є проведення розрахунків за спожитий газ всупереч установленого порядку.

«Так, прокуратурою Луганської області зареєстровано два кримінальні провадження щодо службовців міських комунальних підприємств. Вони при укладанні договорів з централізованого опалення зазначали в реквізитах поточні рахунки підприємства, а не рахунки із спеціальним режимом використання. Як наслідок, отримані за договорами майже три мільйона гривень було витрачено на власні потреби підприємств, чим завдано тяжких наслідків у вигляді недоотримання їх державою в особі НАК «Нафтогаз України», - сказав він.

Крім того, за словами прокурора, рішенням Господарського суду м. Києва від 22 липня цього року задоволено позов прокуратури Шевченківського району в інтересах держави в особі НАК «Нафтогаз України» до ДП зовнішньоекономічної діяльності «Укрінтеренерго» та стягнуто з відповідача заборгованість за договором про закупівлю природного газу в сумі 11,1 млн грн.

Резюмуючи Віктор Чечерський поінформував, що всього за результатами прокурорських перевірок зареєстровано 25 кримінальних проваджень, внесено 755 документів реагування, на вимогу прокурорів притягнуто до дисциплінарної відповідальності 166 посадових осіб, за актами прокурорського реагування відшкодовано майже 1 млрд грн, заявлено позовів на суму понад 200 млн грн. Перевірки з цих питань тривають.

 
Коментарі (0)