ГоловнаКоментаріЕлектроенергетикаД.Сахарук: "Протягом травня-липня вимкнень електроенергії не планується"

Д.Сахарук: "Протягом травня-липня вимкнень електроенергії не планується"

Активна ремонтна кампанія цього року триватиме протягом травня-липня, при цьому, вимкнень електроенергії не планується. Про це повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук
Активна ремонтна кампанія цього року триватиме протягом травня-липня, при цьому, вимкнень електроенергії не планується. Про це повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону. 
 
Щоб не застосовувати віялових відключень, за його словами, дефіцит електроенергії зможуть перекрити імпортом.
 
Але в Україні можливі відключення світла взимку.
 
«Що стосується дефіциту, який може виникнути через те, що атомні блоки виходять в ремонт, то це може мати місце десь у червні-липні. Тому що шляхи забезпечення дефіциту – це імпортна електроенергія завдяки нашій інтеграції з енергосистемою Європи. Тут потрібно буде робити те, що ми вже робили у січні, лютому, коли частково потреби України закривалися через імпорт з ЄС», - розповів Сахарук.
 
Він зазначив, що якщо є прогнозований дефіцит, то звичайно починаються спекуляції щодо того чи будуть віялові відключення.
 

«Я вважаю, що завдяки тому, що є можливість перекрити дефіцит умовний, імпортом, то до віялових відключень ми не дійдемо під час літнього періоду», - сказав Сахарук. 

 
Коментарі (0)