ГоловнаКоментаріОпалювальний сезон 2023-2024Д.Шмигаль: "До опалювального сезону країна готова"

Д.Шмигаль: "До опалювального сезону країна готова"

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що країна готова до опалювального сезону, тарифи не зростатимуть. Технічна готовність регіонів вже становить понад 90%
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляє, що країна готова до опалювального сезону, тарифи не зростатимуть. Технічна готовність регіонів вже становить понад 90%, про це він розповів в ході "години запитань до уряду" у Верховній Раді.
 
За його словами, запаси газу в сховищах вже перевищують 18,5 млрд куб. м, "планомірно йде підготовка до їх збільшення".
 
"Як і в минулому році, ми спокійно пройдемо цей період, країна буде з теплом", - зазначив прем'єр.
 
Шмигаль також запевнив, що весь закачаний "Нафтогазом" в сховища природний газ буде використаний для потреб українських споживачів. При цьому у компанії на сьогодні є ліквідність для продовження планової діяльності.
 
За його словами, незважаючи на стрімке зростання цін на газ в Європі, НАК "Нафтогаз України" реалізує природний газ для потреб населення за прийнятними цінами.
 
"Ціна на газ в Європі сягає 25 грн за 1 куб. М. Ми як уряд разом з парламентом, з вами, народні депутати, з ініціативи президента України забезпечили ціну 7,96 грн від" Нафтогазу "для населення, 7,42 грн - теплокомуненерго для потреб населення ", - сказав Шмигаль.
 
Як зазначив прем'єр, тарифи на тепло і гарячу воду не повинні рости, уряд буде допомагати в цьому місцевій владі.
 
"Ціна на газ для підприємств теплокомуненерго рости не буде, і залишиться на такому ж рівні (близько 7,4 грн / куб. М), що дозволить не підвищувати тарифи на опалення і гарячу воду, а тарифи на електроенергію з 1 жовтня будуть знижені для більшості громадян, для інших залишаться незмінними ", - сказав Шмигаль.
 
Прем'єр також уточнив, що протягом 1,5 місяця буде вирішене питання з субвенціями на покриття боргів по різниці в тарифах на тепло минулих опалювальних сезонів.
 
Нагадаємо, тепловики, які до сих пір не уклали договори на поставку газу, звернулися до Президента з вимогою негайно вжити заходів для вирішення глибокої за 10 років кризи в сфері ТКЕ. В іншому випадку підприємства ТКЕ не зможуть забезпечити стабільне проходження опалювального сезону та ініціювати всеукраїнську акцію протесту.

Відповідне відкрите звернення до керівників органів влади було прийнято на всеукраїнській нараді підприємств ТКЕ, про це повідомляла ІА "Україна Комунальна". 

 
Коментарі (0)