ГоловнаКоментаріОпалювальний сезон 2023-2024Д.Шмигаль: "Етап енергетичного терору на цей опалювальний сезон вже почався"

Д.Шмигаль: "Етап енергетичного терору на цей опалювальний сезон вже почався"

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на Регіональному економічному форумі оцінив перспективи проходження Україною опалювального сезону на тлі ворожого енергетичного терору
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на Регіональному економічному форумі оцінив перспективи проходження Україною опалювального сезону на тлі ворожого енергетичного терору, передає "Україна Комунальна".
 
"В енергетиці ключовий акцент - захист. Ми розуміємо, що етап енергетичного терору на цей опалювальний сезон вже почався. Ми бачимо це по знищенню інфраструктури виробництва, прокачки, збереження пального. Ми бачимо це по перших ударах по регіональних енергетичних організаціях, які відбулися в останні два тижні. Розуміємо, що це буде продовжуватися", - сказав очільник уряду.
 
За словами Шмигаля, захист енергосистеми складається з двох рівнів: активний – це засоби протиповітряної оборони, та пасивний – спеціальні захисні конструкції. Він наголосив, що цей захист вже працює та продовжує посилюватися. Також постійно ведеться робота з відновлення пошкоджених об’єктів.
 
"Про деталі не можу говорити, але ми значно підготовленіші та сильніші, ніж були минулого року. Переконаний, що разом пройдемо й цю складну зиму. Вона буде складною, не майте сумніву в тому, що цей опалювальний сезон, ця зима буде не легшою, ніж була минула. Точно вона буде складною, точно ми до неї готові краще, бо знаємо, до чого готується ворог, які загрози та виклики перед нами усіма стоять. Працюємо над цим", - зазначив він.
 

Нагадаємо, відновив роботу енергоблок однієї з теплоелектростанцій, додавши до енергосистеми 125 МВт потужності. 

 
Коментарі (0)