ГоловнаКоментаріОпалювальний сезон 2023-2024Д.Шмигаль: "Кожен пенсіонер у відділенні «Укрпошти» може одразу отримати по п’ять сучасних LED-ламп"

Д.Шмигаль: "Кожен пенсіонер у відділенні «Укрпошти» може одразу отримати по п’ять сучасних LED-ламп"

Уряд продовжує політику енергоефективності. Відсьогодні стартує наступна фаза реалізації програми обміну старих ламп на світлодіодні.
Уряд продовжує політику енергоефективності. Відсьогодні стартує наступна фаза реалізації програми обміну старих ламп на світлодіодні. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 5 грудня, пише "Україна Комунальна".
 
«Тепер кожен пенсіонер у відділенні «Укрпошти» може одразу отримати по п’ять сучасних LED-ламп. Загалом програма вже продемонструвала відмінні результати. Українці отримали понад 21 млн енергоефективних ламп, і цим суттєво знизили навантаження на енергосистему», — зауважив Денис Шмигаль.
 
Прем’єр-міністр відзначив, що Україна також планує розширення енергетичного потенціалу. Цими днями в Дубаї на Кліматичній конференції ООН СОР28 працює урядова делегація. Й Україна вже приєдналася до декларації про збільшення потужностей ядерної енергетики втричі до 2050 року.
 
«Розвиток української атомної енергетики — це не лише про наші внутрішні потреби, але й про допомогу Європі в прискоренні зеленого переходу», — підкреслив Прем’єр-міністр.
 

Як зауважив Глава Уряду, попри складні погодні умови та російські атаки, енергосистема України збалансована. За його словами, планових відключень споживачів немає, а за потреби Україна імпортує необхідні обсяги електроенергії з країн ЄС. 

 
Коментарі (0)