ГоловнаКоментаріОпалювальний сезон 2023-2024Д.Шмигаль: "Тарифи на комунальні послуги не будуть змінюватися до кінця опалювального сезону"

Д.Шмигаль: "Тарифи на комунальні послуги не будуть змінюватися до кінця опалювального сезону"

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль спростував ймовірне збільшення тарифів на комунальні послуги в Україні. Він впевнений, що тарифи не зміняться до кінця опалювального сезону 2022-2022.
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль спростував ймовірне збільшення тарифів на комунальні послуги в Україні. Він впевнений, що тарифи не  зміняться до кінця опалювального сезону 2022-2022. 
 
«Уряд виконав всі свої зобов'язання перед місцевою владою щодо і передачі коштів, і передачі податків до бюджетів. Відповідно, це також дозволяє стверджувати, що тарифи на тепло та гаряче водопостачання органи місцевого самоврядування не підвищуватимуть до кінця опалювального сезону»,- про це заявив прем'єр-міністр на брифінгу за підсумками вчорашнього засідання РНБО.
 
Президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні запевнив після брифінгу також запевняв, що ситуація в енергетиці перебуває під контролем.
 
"Те ж саме стосується і енергетики - другого питання на сьогоднішньому засіданні РНБО. Було обговорено, і ми можемо констатувати, що спокійно пройдемо весь цей опалювальний сезон. Передумов, аби стверджувати це, достатньо. Газу у підземних сховищах України достатньо, запасів вугілля достатньо, на електростанціях і в портах вони перевищили вже 1 млн тонн. Щодня завдяки ритмічним поставкам, зокрема залізницею та морем, вони зростають. Одним словом, приводів для оптимізму достатньо", - сказав глава держави.
 
Нагадаємо, на минулому тижні розглянувши заяву підприємства «Сумитеплоенерго» з проханням про зміну тарифів на теплову енергію, Сумська міськрада ухвалила рішення «Про коригування Товариству з обмеженою відповідальністю «Сумитеплоенерго» тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, тарифів на послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води».
 
У рішенні виконкому йдеться, що для ТОВ «Сумитеплоенерго» встановлюються нові тарифи на економічно обґрунтованому рівні:
 
Послуга з постачання теплової енергії:
для населення – 2571,37 грн за 1 Гкал (з ПДВ); + 38,5%
для бюджетних установ – 3403,00 грн. за 1 Гкал (з ПДВ); +32,3%
для інших споживачів – 4101,43 грн. за 1 Гкал (з ПДВ); +78,1%
для релігійних інституцій – 2 988,83 грн. за 1 Гкал (з ПДВ); +57,6%
 
Послуга з гарячої води:
для населення – 131,70 грн/м3 (з ПДВ); +35,4%
для бюджетних установ – 169,13 грн/м3 (з ПДВ); +30,6%
для інших споживачів – 200,56 грн/м3 (з ПДВ)». + 70,8%
 
Рішення виконавчого комітету вже підписано мером міста Суми Олександром Лисенком та набуло чинності з моменту публікації на офіційному вебсайті Сумської міської ради.
 
Коментарі (0)